Projecten | Anne

Een bijzonder nieuw project: een doorstroomhuis voor straatkinderen in Zambia!

We hebben leuk nieuws: we gaan een nieuw project sponsoren. Het is het project van Anne Smudde, zij is een oud vrijwilligster van Activity International die inmiddels haar eigen stichting heeft opgericht: Lilato. Hieronder een korte introductie van Lilato en van Anne:

Lilato Foundation is in 2013 opgericht door Anne Smudde, nadat zij een aantal maanden in Afrika vrijwilligerswerk had gedaan. Zij koos er onder andere voor om zes weken in Livingstone, Zambia, te gaan werken. Anne gaf verscheidene weken les op Linda Community School en leerde daar Cathy Chilambe kennen, de directrice van de school. Cathy zette zich, naast haar werk op school, ook in voor straatkinderen.

Samen met een groep lokale mensen, de street outreach workers, probeert Cathy dakloze kinderen van de straat te halen en ze een kans te geven op een beter leven. De SO-workers trachten een plek te vinden waar de straatkinderen op kunnen groeien. Dit kan zijn door te kijken of de kinderen die weggelopen zijn terug kunnen naar huis, of door familie op te sporen van kinderen die wees geworden zijn. In een heel enkel geval zijn er geen familie, vrienden of buren te vinden die voor het kind willen zorgen; in dat geval wordt er een plekje voor het kind gezocht in een weeshuis.

Nu slapen de kinderen tijdelijk in een schoolgebouwtje, gemiddeld blijven de kinderen een maand of soms twee, zodat de workers de tijd hebben om alles rondom het kind uit te zoeken. De workers hebben als grote wens om een doorgangshuis te hebben, waar een stuk of 10-15 kinderen tegelijk tijdelijk opgevangen zou kunnen worden. Een plek waar de kinderen een tijdelijk thuis hebben, waar ze kunnen leren en spelen en zich vooral veilig kunnen voelen. Dit was het begin van Lilato.

Anne is om dit moment in Zambia om de start van de bouw van het doorstroomhuis te organiseren. Het bouwen van een huis is ook in Zambia een grote klus. Wij helpen Anne graag op weg met een bijdrage van 500 euro. We zullen Anne blijven volgen. Wil je nu al meer weten over Anne en haar stichting kijk dan op: www.lilato.com

 Ghana LIVINGSTONE, ZAMBIA
ANNE
PROJECT DOORSTROOMHUIS
KOSTEN 500 EURO
STATUS IN VOLLE GANG!

Annick & Arianne

Links:
www.lilato.com
Lees alles over Anne op de mooie en uitgebreide website van lilato. Daar kun je ook direct zien hoeveel geld al is opgehaald en hoe het staat met het project.