Projecten | Annick en Arianne

Annick en Arianne zijn inmiddels alweer een tijd terug uit Ghana. Op hun website plaatsten ze het volgende dankberichtje waarin Amazing Childeren uiteraard ook wordt genoemd. Wil je alle verhalen van deze bijzondere meiden lezen ga dan naar hun website: http://aaghana.wordpress.com

Medasse, Bedankt!

Het is alweer even geleden dat u van ons gehoord heeft. Wij zijn u niet vergeten… Mede door u zijn onze koffers gevuld en is onze bagage bij de juiste instanties terecht gekomen. Bovenal is door uw support iedere dag voor de kinderen en voor ons een feestje geworden. Hiervoor oprecht onze dank :-)

- Dibbes baby- and children’s wear voor de kinderkledingpakketjes.
- Ulimate Ears – Logitech voor de gezellige dansmomentjes met de kinderen dankzij de boombox.
- Jumbo Wuijts en Jumbo Stationsweg Leiden voor de feestelijke gele “Hallo jumbo” ballonnen.
- AA verhuizers voor de 10 verhuisdozen die het verschepen van de kinderkleding mogelijk maakte.
- Stichting Amazing Children willen we graag speciaal bedanken, mede dankzij hen zijn alle kledingpakketjes en speelgoed aangekomen in Ghana!

Zonder Activity International hadden we het natuurlijk nooit gered. Hulp bij het regelen van ons visum, maar ook de mentale support in Ghana! :-)

Uiteraard last but not least, willen we alle mensen die ons financieel hebben geholpen met het transport van alle extra dozen en koffers bedanken! Zonder jullie hulp was het ons niet gelukt om alle kleding, speelgoed en lesmateriaal op de projecten te krijgen.

 

Een dag van A&A in Ghana

AnnickHoe ziet ons leven in Save our lives eruit? Werkdagen van 24 uur per dag, fysieke workouts waar je u tegen zegt, maar vooral heel veel lol! Gisternacht om 1:00 uur hebben we de vijf babytjes gevoed. Pas om 6:00 uur maakten de kleintjes ons weer wakker, een prima nachtje! ‘s Ochtends is het tijd voor de douche, voor de babytjes en ook voor de tien andere ‘grote’ kleintjes. Plassen, tanden poetsen, wassen, insmeren, schone luier om, kleding aan en haren borstelen…Ondertussen zijn de oudere kinderen in de andere huizen ook wakker en aangekleed en maakt iedereen zich klaar om naar school te gaan. Nadat we met elkaar ontbeten hebben, vertrekken de schoolbussen richting school en gaan de kleintjes naar de nursery en kindergarden. Samen met de andere vrijwilligers verdelen we de taken: badkamers schoonmaken, huizen schoonmaken, spelen met de peuters, helpen in de grote keuken en helpen op het schooltje. Na de lunch is het tijd voor het middagdutje van de kinderen en hebben we even rust! Tijd voor de taken waar we anders niet aan toe komen: onze was, de andere projecten, boodschapjes doen in het dorp of het schoonmaken van onze kamer en badkamer. Rond 16.00 uur zijn alle kinderen terug van school. Dan is het tijd voor muziek, basketbal, armbandjes maken, buitenspelen, knutselen en bij hoge uitzondering komt er schmink te voorschijn. AnnickNa het avondeten wordt het al snel donker en gaan we in alle huizen even langs bij de oudere kinderen om te helpen met hun huiswerk. Ook helpen we de nanny’s met het naar bed brengen van de kleinsten. Gisteren hebben we de gastfamilie van Annick opgezocht: zo leuk om te zien hoe verrast en blij haar host moeder was dat ze weer terug is in Ghana! Vandaag zullen we beginnen met het verven van een aantal muren in de gemeenschappelijke ruimte. Ook zijn de seksuele voorlichtingslessen geschreven en hoeven alleen nog geprint te worden. Voor de afwisseling in ons dagelijkse schema brengen we af en toe met een van de kinderen een bezoekje aan het ziekenhuis. Splinters verwijderen is de dagelijkse bezigheid van dokter Arie, om 6 uur staan de kinderen al voor de deur: “i need a plaster” Geen dag is een normale dag… Elke dag zien en ervaren we weer hoe bijzonder deze plek is! We zijn heel blij dat we hier nog een kleine vier weken mogen zijn.

Koffers vol kleren voor 75 Amazing Kids

Annick en Arianne zijn 18 en 20 jaar oud. Ze hebben beiden al eens vrijwilligerswerk gedaan in Ghana en gaan nu samen met heel veel energie weer terug naar Ghana. Dit keer gaan ze goed voorbereid op reis. 7 weken zullen ze vrijwilligerswerk gaan doen is het weeshuis: “Save our lives children’s home” in Anwia Nkwanta, Ashanti Region in het midden van Ghana en daarnaast ook nog verschillende andere projecten bezoeken. Al maanden zijn zij spullen aan het verzamelen waarvan ze weten dat die erg nodig zijn op het project. Het gaat hierbij om kleding, speelgoed, les- en ontwikkelingsmateriaal en verzorgingsspullen die in Ghana schaars/niet te verkrijgen zijn. Wij helpen Annick en Arianne heel graag omdat we geloven dat zij met hun positieve instelling en enthousiasme heel veel kunnen betekenen in Ghana. Het vervoeren van alle spullen kost een flink bedrag: ongeveer 200 euro per extra koffer. Daarom sponsort Amazing Children Annick en Arianne met 400 euro, zodat zij de verzamelde spullen die zo hard nodig zijn in Ghana, mee kunnen nemen en hiermee de kinderen kunnen helpen! Annick en Arianne vertrekken op 9 juli en wij gaan ze volgen. Hou dus de website in de gaten om meer te lezen over A en A in Ghana.

 

 Mozambique ANWIA NKWANT, GHANA
PROJECT KLEDING VOOR 75 KIDS
KOSTEN 400 EURO
STATUS VOLTOOID!

Links:
http://aaghana.wordpress.com
Lees alles over Annick en Arianne op hun mooie website. Daar kun je ook direct zien hoeveel geld al is opgehaald en hoe het staat met het projecten.