Projecten | Collect per Project

En het opknappen van de huidige klas is een feit!!

Toen we het geld binnen hadden begon het echte werk. De aannemer die we een offerte hadden laten maken hadden we weer uitgenodigd om af te spreken welke stappen we nu zouden ondernemen. Ze moesten eerst alle materialen kopen en om daarna aan de slag te kunnen. Ik had een materialen lijst gemaakt met alle kosten er op. De meeste materialen hebben ze zelf gekocht omdat als ik daar als blanke bij ga staan met 'een dikke portemonnaie' de prijs alleen maar omhoog gaat. Ik heb ze op het hart gedrukt dat dit het geld is wat we hebben en dat ze niet later aan moeten komen met dat het toch wat meer kostte. Ze hebben netjes de materialen gekocht en zijn hard aan de slag gegaan. Ze hebben voornamelijk de eerste week heel veel werk verzet. Het dak verhoogd en vervangen, ramen verplaatst en alles gestuukt. Daarna had de timmerman de deur klaar en kon deze geplaatst worden.

Met Dina's broer Paulino heb ik samen ramen gekocht. Ik moest eerst in de auto blijven zitten want hij wilde eerst (zonder blanke lopende portemonnaie) informeren wat de ramen kostte. Hij had een geweldige prijs onderhandeld waardoor we flink wat geld op het budget bespaarden! Ik heb toen ook gelijk maar de ramen aangeschaft voor de volgende projecten. Na het afwerken van de deuren en ramen kon de schilder aan de slag. We hebben gekozen voor een fris wit lokaal en een oranje kleur olieverf tot anderhalf meter hoogte zodat eventuele vieze vingers e.d. van kinderen niet zo op zouden vallen en het ook afgenomen kan worden. Ook hebben we het krijtbord opnieuw geschilderd. In het weekend waren we bezig met een aantal leuke schilderingen maken en we kregen veel aanloop van buurtkinderen en kennissen van Dina die allemaal erg onder de indruk waren van het mooie lokaal.

Maandag 2 dec was de grote dag en konden de kinderen na 2 weken bij Dina in huis te zijn geweest eindelijk hun mooie lokaal in! Ook konden we eindelijk de mooie meubeltjes in het lokaal zetten nu de ramen en deur er in zaten. Ik kwam de klas binnen en met een oorverdovend "Tia Carola" werd ik verwelkomd! (tia Carola betekend; tante Carola. 'Tia' kan je vergelijken met 'mevrouw', ik word in de winkel of op straat ook vaak zo aangesproken). De kinderen hebben mooi voor me gezongen en ook Dina was heel erg trots.

Het is prachtig om met de hulp van Amazing Children dit resultaat neer te kunnen zetten! Het is en blijft een Mozambikaanse crèche. Het enige wat we hebben gedaan is de omstandigheden verbeterd. En ook dit is helemaal gedaan door Mozambikanen. We hebben niet alleen een crèche geholpen, we hebben ook een heleboel andere Mozambikanen geholpen door ze van werk te voorzien of spullen bij ze te kopen. We hebben ook heel erg geluk dat we onze aannemer hebben. Deze 2 zelfstandigen komen heel netjes hun afspraken na, ze werken hard en zijn eerlijk en open en dachten zelf ook mee.

Nu zijn we hard aan het sparen zodat we een 2e lokaal kunnen plaatsen en de groep kunnen splitsen in 2 leeftijdscategorieën en dat de crèche uiteraard iets kan groeien.

Amazing Children en donateurs van Amazing Children, heel erg bedankt namens Dina en de kinderen voor het helpen realiseren van dit mooie lokaal!!

Opknappen oud lokaal crèche

In de zomer van 2013 werden we benaderd door Carola van Collect per Project. Zij proberen de crèche van Dina Masango in Mozambique op te knappen en de omstandigheden voor de kinderen nog beter te maken. Collect per Project kent net als ons een heldere, transparante structuur en een 'geen-strijkstok-beleid' dat gericht is op structurele verbeteringen voor kinderen. Uiteraard dragen wij dan ook graag ons steentje bij het opknappen van het oude klaslokaal, waardoor hiermee al ruim de helft van het geld binnen is!

Dina Masango (zie foto rechts) heeft een crèche. Zij heeft ooit voor een Zweedse dame gewerkt en samen met deze dame heeft zij deze crèche opgezet. De crèche en het huis van Dina staan vlak naast een groot militair terrein, waar helaas jaren gelden een enorme berg munitie is ontploft. Hierdoor zijn er rondom het terrein veel huizen zwaar beschadigd of soms zelfs weggevaagd. Daarnaast is er ook nog een grote overstroming geweest die enige schade heeft aangericht. Dina heeft zo goed als ze kan alles proberen te herstellen maar helaas laat het wat te wensen over.

Toch hebben de kinderen van Dina elke dag veel plezier op de crèche en doen de mensen in de wijk graag hun kinderen bij Dina op de crèche omdat ze weten dat hun kinderen dan ook goed worden voorbereid op het basisonderwijs.

Dina heeft de bescheiden wens om een klein tweede gebouw neer te zetten voor de allerkleinsten die tussen de middag (op een rieten matje) hun slaapje doen. Wij bedachten dat het met úw hulp mogelijk is het bestaande gebouw aanzienlijk te verbeteren én een nieuw lokaal te plaatsen, daarom bedachten wij "Collect per project".

Uiteindelijk hopen we dus met úw hulp een mooie crèche te kunnen realiseren. Daarnaast hopen wij ook degelijk speelgoed e.d. voor de kinderen te kopen. Kijk bij onze projecten om te doneren aan het doel waar u graag een bijdrage aan wilt doen!

Stichting Amazing Children draagt in eerste instantie 750 euro bij aan het Project Oud Klaslokaal opknappen. Het huidige lokaal heeft een slecht dak en de muren laten ook veel te wensen over. Er komt een nieuw dak, de muren worden gestuukt en geverfd. Daarna worden de ramen voorzien van een ijzeren raamwerk en plaatsen we er een deur in. De door Collect per Project geschatte kosten voor materiaal + manuren zijn € 1500,- . Amazing Children neemt hiervan de helft voor haar rekening. Helpt u ons ook helpen? Meer informatie over hoe u Collect per Project kunt steunen en een actuele tussenstand van de projecten vind u op hun website: www.collectperproject.nl

 

 Mozambique MOZAMBIQUE
PROJECT OPKNAPPEN OUD KLASLOKAAL
KOSTEN 750 EURO
STATUS VOLTOOID!

Links:
collectperproject.nl
Lees alles over Collect per Project op hun mooie website. Daar kun je ook direct zien hoeveel geld al is opgehaald en hoe het staat met de projecten.


Fotos: