Stichting | Bestuur | Hanneke Toes

Hanneke Toes is een kunstenares die al haar hele leven een passie heeft voor schilderen en sinds een aantal jaren ook een passie heeft voor koeien: haar werk heet daarom heel toepasselijk: KOES VAN TOES.

Naast koeien raakte Hanneke ook gefascineerd door de portretten van de kinderen in Malelane die Lieselotte en Annemette Hellinga in 2008 gefotografeerd hebben. "Ik werd vooral getroffen door de kracht en het optimisme dat deze kinderen uitstralen, ondanks hun levensomstandigheden en verwachtingen. Deze kracht en dit optimisme wilde ik graag vastleggen in schilderijen, portretten van deze kinderen."

Zij startte daarom begin 2009 om naast het schilderen van de karakteristieke portretten van koeien de mooie gezichten van de kinderen uit Malelane te schilderen. Deze serie heeft de naam: Amazing Children, vernoemd naar het weeshuis (Amazing Grace) waar deze kinderen wonen. De schilderijen zijn zowel gemaakt met acrylverf als in aquarel. Hanneke Toes heeft de schilderijen gemaakt met als doel de opbrengst van deze schilderijen beschikbaar te stellen aan projecten als amazing children.