Stichting | Historie

In 2008 hebben wij ervaren hoe kleine projecten veel kunnen betekenen voor weeskinderen in Zuid Afrika. Maar we wilden meer doen! Daarom hebben we de Stichting Amazing Children opgericht en organiseerden we op 17 april 2011 een kunstveiling. Met de ruim € 7500,- die we ophaalden proberen we sindsdien samen met de vele vrijwilligers die elk jaar naar Afrika gaan meer te doen voor deze Amazing Children. Lees hoe het allemaal begon...

In 2008 zijn wij, Annemette en Lieselotte Hellinga, ons hart verloren in Malelane, Zuid Afrika. Gedurende twee maanden hebben wij ons vrijwillig ingezet in het Amazing Grace Children's Home. Omdat we met z'n tweeën waren werden we gevraagd om als eerste westerse vrijwilligers naar dat project af te reizen. We wilden niet graag met lege handen aankomen op het project. Omdat we zelf al onze trip moesten betalen besloten we daarom geld in te zamelen onder vrienden en familie.

Met de 1000 euro die we ophaalden besloten we ter plekke om de badkamers op te knappen om zo de hygiënische omstandigheden van de kinderen te verbeteren. Tijdens onze reis hebben we ook gemerkt dat naast zulke grote projecten juist kleine dingen grote verschillen kunnen maken voor de kinderen. Zo hebben we elk kind een eigen tandenborstel gegeven om zo de kans op verspreiding van infecties en ziektes als HIV te verkleinen. Ook een schooluniform voor de schoolgaande kinderen had een grote impact omdat ze daardoor minder gepest werden op school. Nooit eerder hadden we ons zo nuttig gevoeld en we droomden er van om meer te kunnen doen. We wisten toen nog niet dat we die kans nu hebben.

In 2010 kwamen we tot de ontdekking dat niet de renovatie, tandenborstels, uniformen of al het andere wat we probeerden het belangrijkste was wat we deden in 2008. Nee, dat was een serie portretten die we van de kinderen maakten voor op de fotomuur, want die foto's zouden de start betekenen van de stichting Amazing Children.

Die foto's die we maakten om de namen van de kinderen te leren, en op te hangen als smoelenboek voor toekomstige vrijwilligers plaatsten we ook op onze weblog (mettelotte.waarbenjij.nu). Toen Hanneke Toes, een bevriende kunstenaar deze portretten zag raakte zij onmiddellijk geïnspireerd. Zo geïnspireerd dat zij besloot een serie van 20 portretten te schilderen. Toen zij ons belde met dan nieuws, realiseerden wij ons dat dat de kans was die we nodig hadden! En dus besloten we een stichting op te richten en een veiling te organiseren waarop we de portretten verkochten om geld op te halen. Met de hulp van vrienden bouwden we een website, printte we flyers, posters en kalenders en organiseerden we een loterij. Op 17 April 2011, haalden we alles bij elkaar ruim 7500 euro op.

Met dat geld konden we beginnen om aan onze doelstelling te werken: het helpen van kinderen in Afrika. We definieerde onze missie: (jonge) westerse vrijwilligers helpen om een verschil (klein en/of groot) te maken voor Afrikaanse kinderen.

Lees meer over onze missie, aanpak of doelstellingen.

Het Tehuis en de moestuin.

De Slaapzaal van de jongens.