Projecten | Merel, Mellijn & Maaike

Eerste update: de bouw is gestart!

We zijn blij om te vertellen dat ons project goed is gestart. De bouw van de special need school is begonnen.De kinderen vinden het prachtig en helpen hun steentje waar het kan bij. Zo zijn we vrijdag, op mijn eerste dag, stenen gaan zoeken die ze voor het cement konden gebruiken om de palen in de grond te verstevigen.

Vandaag (3 juli) hebben we een bespreking gehad met iedereen die een aandeel heeft in het opbouwen van de school. Hier hebben wij besloten om de school twee verdiepingen te maken. Dit omdat we dan niet nog een stuk grond gelijk hoeven te maken, en het qua kosten een stuk goedkoper is.

Zoals op de foto te zien is, hebben de mannen en de kinderen ontzetten hard gewerkt want dit is wat er na bijna een week is opgezet! :-) (het gebouw van hout wat je ziet is een nood gebouw van vorig jaar dat niet hoort bij onze special need school).


Nog een nieuw project in Ghana: Special Need School!

Deze zomer (2014) sponsort Amazing Children wederom een prachtig project in Ghana. Het is een project van drie ontzettend gemotiveerde Nederlandse vrijwilligers. Merel, Maaike en Mellijn zijn 27, 20 en 19 jaar oud en gaan voor de tweede en derde keer terug naar Asebu, een klein dorpje in Ghana. Alle drie hebben zij hier al eerder gewerkt, op verschillende plekken. Zo hebben ze gewerkt op de Pathfinder International Free School, in het weeshuis 'A Childrens Home of Hope', hebben ze les gegeven op een sportveld en HIV voorlichting gegeven op scholen in de omgeving van Asebu. 

In juni benaderden Merel, Mellijn en Maaike ons met het plan om hun droom te realiseren: een school opzetten voor kinderen die extra hulp nodig hebben bij het leren; een Special Need School. Het is de bedoeling dat kinderen met een leerachterstand maar ook met een aandoening (maakt niet uit welke) hier voldoende aandacht en ruimte krijgen om te kunnen leren. 

Al vanaf dat zij van hun eerste reis terug zijn gekomen hebben ze het erover, proberen ze acties te regelen en sponsors die hun willen helpen het project te realiseren. Samen met een aantal andere vrijwilligers gaan zij de komende maanden een complete school bouwen zodat ook kinderen die extra hulp en ondersteuning nodig hebben naar school kunnen. Een ontzettend groot project en daarom hebben zij besloten om het project op te splitsen. In de tweede helft van 2014 willen zij allereerst drie klaslokalen laten bouwen. Dit kost ongeveer €11.000. Merel, Maaike en Mellijn hebben met verschillende acties zelf al ongeveer €5.000 opgehaald. En ook hun medevrijwilligers, uit de Verenigde Staten, zitten bijna aan dit bedrag. Zij missen dus slechts nog het laatste stukje. Wij vinden het erg leuk dat wij deze geweldige vrijwilligers kunnen sponsoren met de laatste €1000,- zodat de bouw van de klaslokalen kan starten! Omdat er in lege lokalen natuurlijk geen les gegeven kan worden gaan de meiden door met hun acties om ook nog geld op te halen voor meubilair en lesmateriaal. Wij helpen hun ook hierin graag een beetje op weg met een bijdrage van €500,-.

Op de foto is Maaike te zien samen met Francis een jongen uit het weeshuis ‘A Childrens Home of Hope’. We houden jullie op de hoogte van de voortgang van dit bijzondere project in Ghana!

 

 Mozambique ASEBU, GHANA
PROJECT SPECIAL NEED SCHOOL
KOSTEN 1500 EURO
STATUS IN VOLLE GANG!

 


Fotos: