Stichting | Missie
Samen kunnen we de levensomstandigheden van Afrikaanse kinderen verbeteren!
 

In Afrika zijn vele kindertehuizen. Plekken waar de kinderen die er wonen aan de ene kant geluk hebben dat ze een huis hebben waar ze eten krijgen en kunnen slapen. Deze kinderen hebben aan de andere kant geen geluk want zij hebben vaak geen ouders of verzorgers, geen medicijnen, geen schooluniformen en zij leven in slechte hygiënische omstandigheden. Hierdoor is de kans op een hiv besmetting groot en de kans op een goede opleiding klein.

Gelukkig zijn er een heleboel westerse vrijwilligers: (jonge) enthousiaste mensen, die voor lange of kortere tijd werken in deze kindertehuizen in Afrika. Deze vrijwilligers kunnen met hun energie, tijd en een beetje geld vaak al een groot verschil maken. Stichting Amazing Children helpt deze vrijwilligers om te kunnen helpen, verbouwen en steunen daar waar nodig is.

Dit doen we door westerse, met name Nederlandse, vrijwilligers die naar Afrika gaan te ondersteunen, onder het motto: “Helpen Helpen”. Vrijwilligers die via Activity International of Travel Unique naar Afrika afreizen kunnen contact met ons zoeken op het moment dat zij op hun bestemming dingen willen verbeteren of realiseren en daar sponsoring voor nodig hebben. Door middel van foto’s en samen met begeleiders ter plaatse beoordelen wij of en hoeveel geld zij voor hun project ontvangen. Om onze steun te vergroten werken wij zoveel mogelijk op basis van co-financiering.

Vele vrijwilligers samen kunnen een verschil betekenen voor de leefomstandigheden van deze Amazing Children.