Nieuws
 

Klein maar belangrijk project: sportmaterialen naar Kaapstad!

Wij zijn blij om jullie te kunnen vertellen dat we weer een bijzondere jonge vrijwilliger kunnen sponsoren met haar project. Studente Lisa uit Amsterdam gaat deze zomer in plaats van gewoon op vakantie aan het werk bij een sportproject in Kaapstad via Activity International. Wij helpen haar graag helpen met dit mooie initiatief en hebben daarom besloten de vervoerskosten van haar extra koffer te betalen. Lisa stelt zich zelf aan jullie voor...

 

Een bijzonder nieuw project: een doorstroomhuis voor straatkinderen in Zambia!

We hebben leuk nieuws: we gaan een nieuw project sponsoren. Het is het project van Anne Smudde, zij is een oud vrijwilligster van Activity International die inmiddels haar eigen stichting heeft opgericht: Lilato. Hieronder een korte introductie van Lilato en van Anne:

Lilato Foundation is in 2013 opgericht door Anne Smudde, nadat zij een aantal maanden in Afrika vrijwilligerswerk had gedaan. Zij koos er onder andere voor om zes weken in Livingstone, Zambia, te gaan werken. Anne gaf verscheidene weken les op Linda Community School en leerde daar Cathy Chilambe kennen, de directrice van de school. Cathy zette zich, naast haar werk op school, ook in voor straatkinderen.

Samen met een groep lokale mensen, de street outreach workers, probeert Cathy dakloze kinderen van de straat te halen en ze een kans te geven op een beter leven. De SO-workers trachten een plek te vinden waar de straatkinderen op kunnen groeien. Dit kan zijn door te kijken of de kinderen die weggelopen zijn terug kunnen naar huis, of door familie op te sporen van kinderen die wees geworden zijn. In een heel enkel geval zijn er geen familie, vrienden of buren te vinden die voor het kind willen zorgen; in dat geval wordt er een plekje voor het kind gezocht in een weeshuis.

Nu slapen de kinderen tijdelijk in een schoolgebouwtje, gemiddeld blijven de kinderen een maand of soms twee, zodat de workers de tijd hebben om alles rondom het kind uit te zoeken. De workers hebben als grote wens om een doorgangshuis te hebben, waar een stuk of 10-15 kinderen tegelijk tijdelijk opgevangen zou kunnen worden. Een plek waar de kinderen een tijdelijk thuis hebben, waar ze kunnen leren en spelen en zich vooral veilig kunnen voelen. Dit was het begin van Lilato.

Anne is om dit moment in Zambia om de start van de bouw van het doorstroomhuis te organiseren. Het bouwen van een huis is ook in Zambia een grote klus. Wij helpen Anne graag op weg met een bijdrage van 500 euro. We zullen Anne blijven volgen. Bekijk direct de projectpagina! Wil je nu al meer weten over Anne en haar stichting kijk dan op: www.lilato.com

 

Ontmoeting enthousiaste vrijwilligers!

Vandaag was Amazing Children aanwezig op de informatiedag van Activity International in de Observant in Amersfoort. Het was ontzettend leuk om met de toekomstig vrijwilligers te praten. Zij staan aan het begin van een groot avontuur en vinden het vaak nog erg spannend. En terecht, want dat is het ook! Maar het is erg mooi om te zien hoe enthousiast ze zijn en hoe bewust ze kiezen voor vrijwilligerswerk in plaats van bijvoorbeeld 'gewoon' te gaan reizen. Stiekem voelden wij ons best een beetje oud, want veel van de vrijwilligers zijn 10 jaar jonger dan wij! Maar we vinden het erg leuk om door Amazing Children betrokken te blijven bij al die prachtige projecten en bij deze gemotiveerde vrijwilligers.

 
 

Medasse, Bedankt!

Annick en Arianne zijn inmiddels alweer een tijd terug uit Ghana. Op hun website plaatsten ze een dankberichtje waarin Amazing Childeren uiteraard ook wordt genoemd. Wil je meer lezen over hun project? Dat kan hier! Daar vind je ook de link naar hun website met al hun prachtige verhalen.

 

Nog een nieuw project in Ghana: Special Need School!

Wij vinden het heel leuk om jullie te kunnen vertellen dat Amazing Children nog een prachtig project in Ghana gaat sponsoren deze zomer. Het is een project van drie ontzettend gemotiveerde Nederlandse vrijwilligers. Merel, Maaike en Mellijn zijn 27, 20 en 19 jaar oud en gaan voor de tweede en derde keer terug naar Asebu, een klein dorpje in Ghana. Alle drie hebben zij hier al eerder gewerkt, op verschillende plekken. Zo hebben ze gewerkt op de Pathfinder International Free School, in het weeshuis 'A Childrens Home of Hope', hebben ze les gegeven op een sportveld en HIV voorlichting gegeven op scholen in de omgeving van Asebu. 

Lees snel meer over dit project!

 

Amazing Children helpt twee nieuwe enthousiaste vrijwilligers: Annick en Arianne

Annick en Arianne zijn 18 en 20 jaar oud. Ze hebben beiden al eens vrijwilligerswerk gedaan in Ghana en gaan nu samen met heel veel energie weer terug naar Ghana. Dit keer gaan ze goed voorbereid op reis. 7 weken zullen ze vrijwilligerswerk gaan doen is het weeshuis: “Save our lives children’s home” in Anwia Nkwanta, Ashanti Region in het midden van Ghana en daarnaast ook nog verschillende andere projecten bezoeken. Al maanden zijn zij spullen aan het verzamelen waarvan ze weten dat die erg nodig zijn op het project. Het gaat hierbij om kleding, speelgoed, les- en ontwikkelingsmateriaal en verzorgingsspullen die in Ghana schaars/niet te verkrijgen zijn. Wij helpen Annick en Arianne heel graag omdat we geloven dat zij met hun positieve instelling en enthousiasme heel veel kunnen betekenen in Ghana. Het vervoeren van alle spullen kost een flink bedrag: ongeveer 200 euro per extra koffer. Daarom sponsort Amazing Children Annick en Arianne met 400 euro, zodat zij de verzamelde spullen die zo hard nodig zijn in Ghana, mee kunnen nemen en hiermee de kinderen kunnen helpen! Annick en Arianne vertrekken op 9 juli en wij gaan ze volgen. Hou dus de website in de gaten om meer te lezen over A en A in Ghana.

 

Amazing Children heeft officieel de ANBI status!

Met terugwerkende kracht is Stichting Amazing Children per 1 januari 2014 een ANBI Stichting geworden. En daar zijn we trots op! Inmiddels bestaat de stichting bijna 3 jaar en hebben we vijf prachtige projecten kunnen steunen. Het feit dat we nu een ANBI (Algemeen nut beogende instellingen) stichting zijn biedt de stichting nog meer mogelijkheden. Zo zijn er nu allerlei belastingvoordelen voor vrienden van de stichting die een gift willen overmaken, wat er misschien tot leidt dat we nog meer mooie projecten kunnen steunen. Daarnaast is de ANBI status een bevestiging van de filosofie van de stichting: namelijk dat elke euro die wij ophalen rechtstreeks naar de projecten gaat. Dit is al zo vanaf het begin van de stichting, maar vanaf nu wordt dit gecontroleerd door de belastingdienst en is dit dus officieel! Mocht je hier meer over willen weten dan kun je hier onze jaarrekeningen bekijken. Wij hopen ook in 2014 een klein beetje te kunnen helpen om de leefomstandigheden van Afrikaanse kinderen te verbeteren!

 

Collect per Project

Het is prachtig om met de hulp van Amazing Children dit resultaat neer te kunnen zetten! Het is en blijft een Mozambikaanse crèche. Het enige wat we hebben gedaan is de omstandigheden verbeterd. En ook dit is helemaal gedaan door Mozambikanen. We hebben niet alleen een crèche geholpen, we hebben ook een heleboel andere Mozambikanen geholpen door ze van werk te voorzien of spullen bij ze te kopen. Amazing Children en donateurs van Amazing Children, heel erg bedankt namens Dina en de kinderen voor het helpen realiseren van dit mooie lokaal!! Lees snel meer over dit project!

 

Nieuw project in Madagaskar

Nadat we eerder Noortje en Anna gesteund hebben bij hun werk in Madagaskar, doen we nu ook een bijdrage aan het goede werk van Amber en Liesbeth, die inmiddels al voor de derde keer naar Madagaskar zijn vertrokken. Binnenkort meer nieuws over wat zij doen en hoe wij hun daarbij hebben geholpen!

 

Noortje en Anna weer thuis

Begin 2013 keerde Noortje en Anna weer terug uit Madagaskar. Een uitgebreid overzicht van hun belevenissen, werk en meer foto's is terug te lezen op Noortje's reislog (zie hiernaast). Bekijk snel een kort overzicht van hoe zij het geld geld definitief besteed hebben.

 

Eerste werk en mooie plannen

Na een mooie rondreis door (over) Madagascar wonen Noortje en Anna sinds 15 oktober op het project. Afgelopen week hebben ze ons op de hoogte gebracht van hun projecten. Lees snel wat ze van plan zijn en wat dat kost...

 

ICT Project opgeleverd

Het ICT-project van Linda en Buiske is af. De eerste lessen zijn door Linda zelf gegeven en een nieuwe vrijwilliger heeft haar al afgelost. Lees snel hun laatste verslag. Met fotos! Lees meer...

 

ICT Project loopt vertraging op

Het ICT-project heeft inmiddels een maand vertraging, waar ze beloofden dat het lokaaltje in 4 dagen klaar zou zijn, zijn we ruim een maand verder nog steeds niet bezig met computerlessen met echte computers...Zelfs de chaotische ongestructureerde Linda die normaal gesproken ook zonder planning het leven doorgaat, heeft hier moeite mee.. Het is toch zonde dat ze er neit wat meer vaart achter zetten om zo nog even misbruik te kunnen maken van de Obroni's die wat verstand van computers hebben...Maar voorlopig is het gebleven bij creatief tekenen op het bord en zo maar leerlingen wat proberen bij te brengen van de ICT.

De computers zijn inmiddels al wel gehaald! Met twee Ghanese mannen ben ik afgelopen week naar Accra gereisd om de computers op te halen. En de hele tijd maar hopen dat ik niet overvallen zou worden met zoveel geld op zak...Gelukkig heb ik alle computers kunnen betalen daar in een mini kantoortje aan een zeer enthousiaste Ghanese meneer.

Maar ze zijn hier ontzettend blij met deze impuls van vooruitgang, nu maar hopen dat het nog wordt uitgevoerd terwijl ik, Linda, hier nog ben!

 

Nieuwe Website

Met gepaste trots verwelkomen wij u op onze nieuwe website. Een podium voor onze doelstellingen, projecten en activiteiten. Na onze succesvolle startjaar, 2011, dat in het teken stond van onze veiling en de oprichting van onze stichting is het nu, in 2012 tijd voor een nieuwe website. Een website die past bij onze verder uitgebouwde organisatie en de daar bij behorende groei in projecten en mogelijkheden. De nieuwe website biedt dan ook vooral veel ruimte voor de projecten, onze vrijwilligers en onze werkwijze. Maar uiteraard kunt u ook alle achtergrond info en historie van onze stichting nog altijd online vinden.

Kijkt u gerust even rond. Wij hopen vooral dat deze nieuwe site ons zal helpen meer vrijwilligers te bereiken en ons zo de kans geeft om meer projecten te steunen en zo meer kinderen te helpen!

Nieuwe website Amazing Children.nl
 

Nieuw project in Ghana

Amazing Children sponsort een nieuw project in Swedru, Ghana. Linda en Buiske gaan een ICT-klas opzetten. De school (A.M.E. Zion school) is verplicht om computerlessen te geven en examens af te nemen over ICT, maar de school beschikt op dit moment over geen enkele computer. Linda en Buiske zijn gevraagd om de school te helpen in de financiering van computers en ook om een ICT-lokaaltje in te richten en uiteindelijk zowel leraren als leerlingen te onderwijzen in de ICT.


De headmaster benadrukte dat ICT-onderwijs zo van belang is, alleen al voor de verplichte examens, maar ook voor het kunnen functioneren later in de steeds meer moderne samenleving. ICT-onderwijs is van groot belang en de school is 'gehandicapt' door het gebrek aan computers, aldus de headmaster.


Linda en Buiske benaderden ons voor de financiering en wisten ons gelijk te enthousiasmeren. Meer over hun project, lees je op hun projectpagina...

 

Onze Dann in Hart van Nederland

Op 21-11-2011 was Dann te zien in Hart van Nederland, op SBS6. In een mooi item over het goede werk dat Yvette Teeselink (Activity International) doet op Borneo siert 'onze Dann' in de achtergrond. Bekijk hier het item!